Az ázsiai tőzsdéken teljesen vegyesen alakult a kereskedés, miután az USA tőkepiaca nem mutatott egyértelmű irányt, sok befektető Kínától várt volna ötletadó fejleményeket, mások pedig az elmúlt időszakban begyűjtött hasznuk számolgatásával voltak elfoglalva. A világ legnépesebb országában csütörtökön tesznek közzé egy sor makroadatot - piaci szakértők úgy vélik, ha ezek között lesz néhány kiemelkedően erős mutató, az negatív hatással járhat. A pekingi kormány ugyanis a pénzpiacok túlfűtöttségétől tartva szigorító monetáris intézkedéseket hozhat, ami lenyomhatja az ázsiai tőzsdeindexeket. A tokiói Nikkei és a koreai Kospi 0,1-0,1 százalékkal zsugorodott, miközben az ausztrál S&P/ASX-200 0,3, a hongkongi Hang Seng 0,2, a Shanghai Composite 0,4 százalékkal erősödött. Az bányatársaságok árfolyama a piaci növekedést meghaladó hétfői emelkedés után csökkent, például az ágazat legnagyobb szereplői, a BHP Billiton és a Rio Tinto 0,3, illetve 0,1 százalékkal érnek kevesebbet tegnapi értéküknél.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!