Továbbra is a befektetők vannak fölényben Európában, a frankfurti DAX csütörtökön 7872 ponton zárt, ami 0,8 százalékkal volt magasabb előző napi értékénél. A londoni piac FTSE indexe fél százalékkal kapaszkodott feljebb, míg a francia CAC-40 index 0,9 százalékkal emelkedett. Az eurózóna perifériáján sem romlott el a hangulat, hiszen a spanyol részvénypiac 0,3 százalékkal erősödött, míg a milánói tőzsde FTSE MIB indexe 0,6 százalékot javított a zárásig.

Az európai piacok így hétfő óta zsinórban a negyedik kereskedési napot zárták emelkedéssel. A kontinens nyertese a brit Ashmore Group volt, a cég papírjai 13 százalékkal ugrottak meg miután az alapkezelő bejelentette, hogy az általa kezelt vagyon az első negyedévben 9,4 százalékkal hízott. A másik oldalon a szintén brit Evraz 11,4 százalékos esése állt, az acélipari vállalat komoly kockázatokra hívta fel a figyelmet a szektorban 2013-ban. Emiatt a szektor többi szereplője is eladói nyomás alatt volt, a Kazakhmys 5,8 százalékot bukott, míg az Anglo American 1,4 százalékkal lett olcsóbb.

A francia piacot részben a France Telecom erősödése húzta, a távközlési cég árfolyama 1,3 százalékkal emelkedett azt követően, hogy a Societé Generale vételre javasolta a részvéneket.

A vezető amerikai részvényindexek is jól kezdték a napot, lapzártánkig a Dow Jones 0,3 százalékkal kapaszkodott feljebb. A Standard & Poor's 500 index szintén 0,3 százalékot javított, míg a technológiai szektort tömörítő Nasdaq stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!