Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lejtmenet jelentősen lassult, de hangulatot rontották a gazdasági növekedés lassulását erősítő adatok: a görögországi mélyülő recessziót mutató eredmények, az eurózónás ipari termelés 0,1 százalékos esése és az amerikai munkerőpiaci adatok, amelyek szerint hathavi rekordra nőtt az első ízben  munkanélküli segélyért folyamodók száma.


Az egész napra jellemző volt ma is a kockázatkerülés, amelyet jól mutatott az arany árának meredek emelkedése: arany unciánként (31,1 gramm) 1213,70 dollár volt csütörtökön későn Londonban azonnali szállításra, drágább a szerda esti 1198,10 dollárnál.


A FTSE-100 zárt egyedül zöldben csütörtökön a fő nyugat-európai mutatók közül: az index 0,40 százalékos erősödéssel 5266 ponton fejezte be a napot. A DAX-30 és a CAC-40 viszont továbbra is a negatív zónában maradt. Előbbi 0,3 százalékkal 6135 pontra, utóbbi 0,2 százalékkal 3621 pontra süllyedt. 


A banki papírok általában estek: Bank of Ireland 1,8, és az Allied Irish Banks pedig 1,3 százalékkal zuhant, miután sajtóhírek arról számoltak be, hogy az ECB ír rövid lejáratú állampapírokat vásárolt. Az ír Iseq 20 index 0,3 százalékkal gyengült.


Az európai tech-szektorban az Alcatel-Lucent 0,7, a mikrochip-gyártó Infineon Technoloies pedig 1,1 százalékkal olcsóbbodott. Más, a gazdasági növekedésnek kitett ágazatok szintén estek, így például az autógyártó Daimler papírjai 2,8 százalékkal. A nyereséget realizáló cégek között volt a 35,2 millió eurós második negyedéves eredményről jelentő napelem-gyártó Q-cells, amely 10,7 százalékkal drágult, a világ legnagyobb sörgyártója az Anheuser-Busch InBev, amely szintén kecsegtető gyorsjelentését követően 5,4 százalékkal emelkedett. A húzó szektorok között szerepelt még az élelmiszerágazat a Danone 1,5 százalékos, és a telekomszektor a Deutsche Telekom 2,6 százalékos növekedésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!