Csak London tartja magát Európában

Az európai tőzsdék lefelé vették az irányt kedd délelőtt, kivételt csak a londoni piac jelent mely valamelyest tartja magát. A DAX30 0,4 százalékkal került lejjebb, de 0,2 százalékkal csökken a francia CAC40 is, míg a londoni FTSE100 stagnál. Ma délután négy órakor az ipari cikkek rendelésállományának márciusi értéke lát napvilágot a tengerentúlon, így a vállalati gyorsjelentések mellett ez mutathat irányt a piacoknak.
portfolio.hu, 2011. május 3. kedd, 11:23
Fotó:

A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe veszített értékéből. A szektorok versenyében az autógyártók teljesítenek a leggyengébben, míg az egészségügyi szektor felülteljesít.

Ma Németországból több vállalat gyorsjelentés is érkezett, ezek vegyesek lettek.

A bevételek stagnálásáról számolt be a Metro ma reggel közzétett első negyedéves gyorsjelentésében, ami kismértékben elmaradt a várakozásoktól: az elemzői konszenzus által jósolt 15,65 milliárd euró helyett 15,5 milliárd eurót ért el. Viszont pozitív, hogy a menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait. A részvények ennek ellenére közel 2,5 százalékkal veszítettek értékükből.

Közzétette ma reggel negyedéves gyorsjelentését a német Infineon Technologies, a társaság az idei második pénzügyi negyedévére vonatkozóan 994 millió eurós bevételről adott számot. Ez nem okozott meglepetést, a társaság ugyanis a gyorsjelentést megelőzően már közölte bevételi számait. A kedvező negyedéves eredmények hatására a menedzsment megemelte az idei évi bevételi és jövedelmezőségi várakozását. A papírok kitörő örömmel fogadták a híreket, közel 3 százalékkal emelkednek.

Minden eredménysoron jelentős bővülésről számolt be ma reggeli gyorsjelentésében az MAN. A teherautó-gyártónál további pozitívum, hogy a negyedév során a megrendelésállomány is szépen nőtt, ez alapján pedig az év hátralévő része is erős lehet. A MAN egyszázalékos eséssel reagált a negyedéves számok megjelenésére. A többi autógyártó is lefelé vette az irányt a BMW és a Daimler is 1,5 százalék feletti mértékben csökken, míg a Volkswagen közel 3 százalékot veszített értékből. A francia piacon pedig a Renault és a Peugeot is  egy százalék körüli esést mutat.

A Morgan Stanley mai elemzés szerint az Imperial Tobacco a legolcsóbb részvény a dohányipari vállalatok között, a vélemény hatására a részvények 2 százalék feletti emelkedést mutatnak Londonban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK