Csak Londont kerülte el a medve

A Footsie kivételével gyengüléssel zártak szerdán a vezető nyugat-európai részvényindexek.
NAPI Online, 2007. október 3. szerda, 19:13
Fotó:

Az olaj árfolyamának csökkenése érzékenyen érintette az olajcégek részvényeit, ám jó hírrel szolgált mind a légitársaságoknak, mind az autóipari vállalatoknak. A Deutsche Bank azzal igyekezett megnyugtatni a piacokat, hogy a tengerentúli ingatlan- és hitelpiaci válságból eredő 2,2 milliárd eurót kitevő veszteségei ellenére is pozitív mérleggel zárhatja a negyedévet. A hír hatására a bank részvényei iránti bizalom helyreállt, az árfolyam 2,1 százalékkal megugrott, követve a szektortársakat, amelyeknél a keddi emelkedést követően tegnap további, több mint egy százalékos többletet regisztráltak. A Northern Rock felvásárlásával kapcsolatos további hírek - miszerint a J.C. Flowers 15 milliárd fontot különített el a vállalatátvételre - az egekbe küldték a brit jelzálogbank részvényeit, több mint 11 százalékot lendítve rajtuk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK