Nem történt semmi érdemleges a devizapiacon és a közeljövőben nem is várható olyan esemény, amely kilendítené a forintot a jelenlegi pozíciójából - kommentált a Napi.hu megkeresésére Kolba Miklós, az ING Bank devizapiaci üzletágának vezetője. Ennek megfelelően minden valószínűség szerint ezen a szinten marad a forint, így az év hátralévő részében és akár januárban is 299 és 303 közötti euróárfolyamot vár a szakember. Ettől csak akkor térhet el az árfolyam Kolba szerint, ha valamilyen váratlan, jelenleg még látható esemény, hír kilöki onnan a forintot.

Ennek megfelelően délután háromnegyed egykor egy euró 301,4, egy dollár 219,7, egy font 360, egy svájci frank 246,3, míg a japán jen 2,1318 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!