Csak szerény plusz a tengerentúlon

Szerény emelkedéssel zártak a tengerentúli indexek. A DJIA 10641 ponton, míg a Nasdaq 2157 ponton fejezte be a kereskedést, ami 0,1-0,2 százalékos javulást jelent.
Madarász János, 2005. július 16. szombat, 15:10
Fotó:

A kereskedés elején még úgy látszott nagyobb lesz a plusz, hiszen a várakozásokhoz képest kedvezőbb lett a májusi termelői árak növekedése Amerikában. A vállalati hírek azonban már nem lettel ilyen jók. Az indexpapírok közül a GE kurzusát például az csökkentette, hogy a várakozások szerint ebben a negyedévben, a részvényenkénti eredménye, hacsak kismértékben is, de mérséklődni fog.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK