A bankóriás bevételei az időszak során 18,4 milliárd dollárt tettek ki, ezen a soron 20,57 milliárd dolláros értéket várt a konszenzus.

Az év egészét tekintve a tavalyinál öt százalékkal alacsonyabb, 86,6 milliárdos bevételein 10,6 milliárdos, azaz papíronként 35 centes profitot ért el a Citi, szemben az egy évvel ezelőtti 80 centes veszteséggel.

A negyedik negyedév eredményén a bruttó 1,1 milliárd dolláros hitelátértékelés tétel rontott, ám még ezt kiszűrve is mintegy 6 százalékkal esett az értékpapír üzletág bevétele negyedéves összehasonlításban. Ezt ellentételezte a negyedik negyedévben feloldott 2,3 milliárdnyi céltartalék - derül ki a Citi gyorsjelentéséből.

A társaság Tier 1 Common tőkemegfelelési mutatója 10,7 százalékos volt az időszak során, miután a Citi 40,7 milliárd dollárnyi céltartalékot képzett a nem teljesítő hitelek ellentételezésére. (Ez a teljes hitelállományra vetítve 6,3 százalékos lefedettséget takar.)

Igaz, az utolsó időszakban az aránylag alacsony lefedettség ellenére 11 százalékkal csökkent a nem teljesítő hiteleken elszenvedett veszteségek mértéke. Megoszlását tekintve ez a lakossági üzletágnál 8, míg a vállalati hitelezésnél 28 százalékos csökkenést takar.
 
A Citi részvényeinek árfolyama a gyorsjelentés előtt még 1,3 százalékkal emelkedett a nyitás előtti elektronikus kereskedésben. A beszámoló közzétételét követően azonban mélyrepülésbe váltott a jegyzés, közel 4 százalékot zuhanva 5 dollár alatt járt. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!