Meglepő módon alapvetően nem volt volatilis a kereskedés csütörtökön a forintpiacon, én legalább is nagyobb ingadozásra számítottam - mondta el Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője.

Egy euróért 271,30 forintot kértek a devizapiacon, a dollár árfolyama 198,80, a svájci franké pedig 185 forint volt délután négy óra után; a térségi devizák kis mértékben erősödtek az euróval szemben.

A piac csütörtökön is a görög-sztorira figyelt, azonban érdemi, a trendet alapvetően befolyásoló hír nem érkezett az üzletkötő szerint.

Az EU elnöke Brüsszelben jelentette be a megállapodást, de részletekről egyelőre nem nyilatkozott. A Reuters szerint a mentőcsomag részleteit jövő hét keddig véglegesítik.

Kisebb hírekre, például a Nemzetközi Valutaalap szerepvállalásáról szóló értesülésre a piac ugyan reagált, de a forint toporgása is jelzi, nem nagy meggyőződéssel.

Karsai Péter szerint olyan régóta tart a maszatolás a görögökkel kapcsolatban, hogy már itt van az ideje valami konkrétumnak. Az elmúlt napokban a csütörtöki EU-csúcsra ígértek határozott döntést, de a jelek szerint Európa nem tud zöldágra vergődni a kérdésben, ami megint csak az európai döntéshozási mechanizmus körülményességét húzza alá a tengerentúlival szemben - mondja az üzletkötő.

A dollár viszont ismét erősödött az euróval szemben, a reggeli 1,38-as szintről jócskán 1,37 alá került az árfolyam. Amennyiben a folyamat tovább tart, az a forintnál is gyengülést hozhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!