Az FTSE-100 0,6, a DAX 1, a CAC-40 1,3 százalékot esett, a Stoxx Europe 600 indexe pedig 0,8 százalékkal gyengült csütörtökön. A periféria indexei ennél nagyobb mértékű veszteséget szenvedtek el: a milánói FTSE MIB 3,6, a madridi IBEX-35 2,35 százalékot esett.

A rossz hangulat főleg a gyenge eurózónás GDP adatnak volt köszönhető. A tengerentúlon is közöltek fontos adatokat, amelyek vegyesek voltak: a New York-i térség fedolgozóipari aktivitása jelentősen jobb lett a vártnál, az infláció gyorsult, de az ipari termelés a márciusi emelkedés után visszaesett.

Leginkább a bankszektort és az ipari vállalatok papírjait érintették negatívan ezek a hírek: a Barclays 2,6, a Royal Philips 1,2, a Total 1,6 százalékkal gyengült. Ezek mellett a Vodafone 2,3 százalékot esett azután, hogy a Global Sachs levette a cég papírjait a pán-európai részvények vételre ajánló listájáról.

A Hennes & Mauritz 2,6 százalékos pluszban zárt, miután a cég áprilisi összeladása helyi pénznemben számolva 17 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!