A június végén zárult negyedévben a cég 4,35 milliárd dolláros adózott eredményt ért el 53,63 milliárd dolláros árbevétel mellett, ami 18, illetve 11 százalékos javulás a bázisidőszakhoz képest. Ezzel a növekedéssel azonban nem voltak elégedettek a befektetők, az elemzők ugyanis nagyobb bővülést - 2,17 dolláros részvényenkénti nyereséget - vártak, így nem csoda, hogy a Chevron jegyzése több mint 3 százalékot esett a New York-i tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!