Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Wal-Mart nyeresége 3,59 milliárd dollár, részvényenként 1,11 dollár volt, 2014 február-áprilisban, míg egy évvel korábban 3,78 milliárd dollár, részvényenként 1,14 dollár volt a profit. Az áruházlánc közleménye szerint az év eleji rossz időjárás 3 centtel rontotta a részvényenkénti nyereséget. A pénzügyi adatokat a vártnál nagyobb adók is kedvezőtlenül befolyásolták.

A FactSet pénzügyi szolgáltató felmérése szerint a piaci elemzők átlagosan 1,15 dolláros részvényenkénti nyereségre számítottak a 27 országban 10 994 üzletet üzemeltető vállalatnál.

Doug McMillon elnök-vezérigazgató szerint a többi amerikai kiskereskedelmi vállalathoz hasonlóan a szokatlanul nagy hideg negatívan befolyásolta az amerikai eladásokat és növelte a működési költségeket.

Az Egyesült Államokban a cég már legalább egy éve nyitva tartó üzleteinél az elmúlt negyedévben 0,2 százalékkal csökkentek az eladások. Ez volt az ötödik egymást követő negyedév mikor csökkenés volt.

A Wal-Mart összesített bevétele éves alapon 1 százalékkal nőtt, elérte a 114,96 milliárd dollárt, de a piaci elemzők 116,43 milliárd dolláros bevételt reméltek.

A csütörtöki New York-i tőzsdenyitás után a Wal-Mart részvény árfolyama délutánra 2,16 százalékkal csökkent, egy részvény 77,02 dollárt ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!