Az iPad-értékesítés alakulása nem okozott különösebb meglepetést elemzők körében, mivel várható volt, hogy az Apple kirukkol egy kisebb és olcsóbb változattal. A cég kedden mutatta be az iPad Mini készüléket.

Az Apple negyedéves adózott eredménye 8,2 milliárd dollár, részvényenként 8,67 dollár volt. Ez 24 százalékkal nagyobb, mint az egy évvel korábbi 6,6 milliárd dollár, részvényenként 7,05 dollár. A szakértők 8,84 dolláros részvényarányos eredményre számítottak.

A cég bevétele 27 százalékkal, 36 milliárd dollárra bővült, szerényen felülmúlta a szakértői várakozásokban szerepelő 35,8 milliárd dollárt.

Az Apple 26,9 millió iPhone készüléket és 14 millió iPad-et értékesített a negyedévben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!