Csalódást keltő adat után esés Amerikában

Az amerikai tőzsdeindexek emelkedéssel kezdték a hét utolsó napját, ám a csalódást okozó fogyasztói bizalmi index mínuszba fordította a Dow és az S&P mutatóját.
NAPI, 2010. szeptember 17. péntek, 16:19
Fotó:

A DJIA és az S&P 500 a kereskedés kezdetekor 0,2 százalékos, a Nasdaq pedig 0,3 százalékos emelkedéssel indított, a Reuters és a University of Michigan által publikált fogyasztói bizalmi index csalódást okozó értéke hatására csak a Nasdaq tudta a pozitív tartományban tartani magát.


A Dow az adat után 0,2 az S&P 500 pedig 0,1 százalékos veszteségen állt, míg a Nasdaq Composite mutatója 0,1 százalékos nyereségen.
 

Az indexek a nyitáskor az egyesülés és felvásárlások és a technológiai szektor emelkedésének köszönhetően emelkedtek.


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK