Az Electricite de France (EDF), a nukleáris reaktorok vezető üzemeltetője és a Diageo szeszipari óriás vártnál gyengébb eredményei mellett az amerikai kormányzati lépésekkel kapcsolatos bizonytalanságok is az eladási nyomást fokozzák az európai börzéken.

Az olajcégek között a BP árfolyama lefelé mozog az energiahordozó szerdai árcsökkenésére reagálva. A BT távközlési csoport 73 százalékos negyedéves profitzuhanásának híre a cég papírjait is masszív mínuszba rántotta.

A Swiss Re viszont emelkedőbe váltott, miután a világ második számú viszontbiztosítójának vezetője, Jacques Aigrain lemondott a rekord veszteséget jelentő társaság éléről. Ugyancsak drágul a Rio Tinto, miután a kínai állami Aluminium Corp. a hírek szerint közel 20 milliárd dolláros tőkével beszáll a cégbe.

A nyitás után egy órával a londoni FTSE 100 1,7, a frankfurti DAX és a párizsi CAC 40 pedig 2,1 százalékkal gyengül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!