2012 utolsó negyedévében csak 306,5 millió dollár, részvényenként 1,07 dollár volt a nyereség. Ehhez képest jelentős a növekedés, de az amerikai tőzsdei elemzők 1,20 dolláros részvényenkénti profitra számítottak.

A profitvisszaesést elsősorban az Egyesült Államokban elért gyenge karácsonyi eladások magyarázzák. Észak-Amerikában 10 százalékkal estek, nemzetközi szinten nem változtak a negyedéves eladások. A Mattel 2013-as negyedik negyedéves összesített bevétele 2,11 milliárd dollár volt, éves bázisú alapon 6 százalékot csökkent.

Bryan G. Stockton, a Mattel elnök-vezérigazgatója szerint 2013 minden számítás szerint kihívást keltő év volt a kiskereskedelmi szektor számára. A cégnél nem sikerült elérniük se az éves, se a negyedéves növekedési célkitűzéseiket.

A Mattel forgalmazza többek között a világszerte híres Barbie babákat és Matchbox játékautókat, de az UNO kártyajátékot is.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!