Csalódást okozott a nagybank

Jelentősen, 22 százalékkal nőtt a J.P. Morgan Chase profitja a harmadik negyedévben éves szinten, elsősorban egy egyszeri, 2,2 milliárd dolláros adókedvezmény hatására. A bank profitnövekedése azonban elmaradt az elemzői várakozásoktól, mivel csökkent a bevétel.
MTI-Eco, 2015. október 14. szerda, 08:20
Fotó: Reuters

A legnagyobb amerikai bankcsoport adózott eredménye 6,27 milliárd dollárra emelkedett a szeptember végével záródott három hónapban, az egy évvel korábbi 5,13 milliárd dollárról. Az egy részvényre jutó nyereség 1,35 dollárról 1,68 dollárra nőtt.

Az egyszeri tételek nélkül számítva a részvényarányos eredmény 1,32 dollár volt, kisebb az elemzői várakozások átlagában szerepelt 1,37 dollárnál.

A bank árbevétele 6,4 százalékkal, 23,54 milliárd dollárra csökkent, szakértők 23,69 milliárd dollárra számítottak.

A hitelintézet költségei éves szinten 3 százalékkal, 15,37 milliárd dollárra csökkentek az idei harmadik negyedévben.

A nagy amerikai bankok közül elsőként a JP Morgan ismertette negyedéves adatait. A Bank of America és a Wells Fargo szerdán, a Goldman Sachs és a Citigroup csütörtökön közli eredményét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnorti, 2015.10.14 10:17

22 % -os profitnövekedés ...hahaha ..kinek jó ez ,hülye yenki ? ébredj már fel !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html