Az USA kőolaj-készletei 1,69 millió hordóval 363,1 millió hordóra nőttek a június 11-ével végződő héten, míg az elemzők 1 milliós csökkenést vártak - adta hírül a Bloomberg. A finomítók 87,9 százalékos kapacitás-kihasználtsággal működtek, ami 1,2 százalékpontos csökkenés az egy héttel korábbival szemben. A kőolaj-készletek növekedése csalódást okozott, mert a legtöbben most is csökkenést vártak az előző két hétben tapasztalt mérséklődés után - közölték az elemzők. A kőolaj júliusi határidős ára 7 centtel 76,87 dollárra csökkent hordónként a tengerentúlon. A benzinkészletek ugyanakkor 636 ezer hordóval 218,3 millió hordóra estek vissza. Az elemzők véleménye megoszlott a tekintetben, hogy növekedésre vagy csökkenésre lehet-e számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!