Csalódást okozott az Oracle

Nagyot esett tegnap a zárás utáni kereskedésben az Oracle árfolyama azt követően, hogy társaság közzétette negyedéves számait. A bevételek növekedése ellenére a nyeresége csökkent és az elemzői várakozásokhoz képest csalódást okozott a cég. A zárás utáni kereskedésben 5 százalékkal került lejjebb a részvények árfolyama.
portfolio.hu, 2014. június 20. péntek, 08:14
Fotó: Reuters

Kismértékű bevételnövekedést ért el az Oracle a május végén zárult negyedévében, az előző év azonos időszakához viszonyítva 3,4 százalékkal emelkedtek a bevételei - derült ki a cég tegnap este közzétett gyorsjelentéséből. Ez kisebb csalódást okozott, az elemzői konszenzus alapján ugyanis 5 százalékos növekedésre számítottak a befektetők és a menedzsment márciusban megfogalmazott prognózisának is az alsó határán alakult, a vezetőség ugyanis 3-7 százalék közötti növekedést várt az időszakra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK