Csalódott a jegybank

Az eredetileg meghirdetett 150 milliárd helyett csak 100 milliárd forintot fogadott be első, mennyiségkorlátozással tartott betéti tenderén szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
MTI, 2016. október 26. szerda, 13:10
Fotó: Napi.hu

A kereskedelmi bankok 314 milliárd forintot ajánlottak fel háromhónapos betétre. A 222 milliárd lejáró betétre tekintettel 122 milliárddal, 1174 milliárd forintra csökkent a háromhónapos jegybanki betétek állománya - közölte honlapján az MNB.

A likviditás kiszorítása hozzájárul a monetáris kondíciók célzott, nem-konvencionális eszközökkel történő lazításához - magyarázta közleményében a jegybank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tegnaputan, 2016.10.26 15:02

Ugyanaz a hír kétféle tálalásban:
Napi.hu: "Csalódott a jegybank"
Portfolio.hu:"Odacsapott a jegybank: csak 100 milliárdot tehettek be a bankok"

Talán meg kellene kérdezni a jegybankot is, hogy csalódott-e vagy nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html