Megszavazta az OTP Bank közgyűlése az alapszabály módosítását. Ennek értelmében kettéválaszthatják a a jövőben az elnöki és vezérigazgatói pozíciókat.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: ez csak elvi lehetőség, egyelőre mindkét szerepet megtartja. Sokat tartózkodik viszont külföldön, az UEFA-ban és a FIFA-ban betöltött alelnöki pozíciója, valamint a külföldi OTP-s leányok miatt.

Ezért szükség lehet a jövőben a pozíciók szétválasztására, amiről csak a közgyűlés dönthetett. Hogy ki lehet a lehetséges operatív vezető, azt még nem mondták el, a bank igazgatósága viszont kinevezett ma egy alelnököt Csányi mellé, aki nem más, mint Erdei Tamás, az MKB Bank egykori elnök-vezérigazgatója, Csányi régi barátja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!