Az OTP külföldi terveiről elmondta: Oroszországban, Bulgáriában, Ukrajnában és Montenegróban, ahol a leánybankok jelentős piaci részekkel bírnak, az OTP azon van, hogy ezt a piaci részt megőrizze és növelje.
Romániában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában, ahol csekély az OTP piaci része, állandóan vizsgálják az újabb akvizíciók lehetőségeit. Azerbajdzsánban korábban szándékozott a csoport bankot vásárolni, s a tárgyalások már előre haladtak, amikor az OTP a válság miatt visszalépett - mondta.
"Jelenleg azt kutatjuk, milyen piacok lehetnek még érdekesek a csoport számára. Ez a volt Szovjetunió és Ázsia államaira vonatkozik. A lehetséges célpontok között van Kazahsztán és Türkmenisztán. Számunkra különösen fontos, hogy a piaci rész legalább 10 százalék legyen, s hogy ehhez megfelelő betétállomány járuljon" - jelentette ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!