Csányi: 10 ezres árfolyam és osztalék sem elképzelhetetlen

Jövőre akár osztalékot is fizethet hosszú szünet után az OTP Bank - mondta Csányi Sándor elnök vezérigazgató a Napi Gazdaságnak. Ha a piac visszaigazolja a bank eredményeit, akkor nem elképzelhetetlen a részvényeknél a korábbi árfolyamcsúcs meghaladása sem.
NAPI, 2010. augusztus 25. szerda, 07:54
Fotó:

Egy évvel ezelőtt optimistább volt az elemzőknél az orosz és az ukrán leány ügyében, arra azonban nem gondolt, hogy Magyarországon húzódik el ennyire a kilábalás - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Napi Gazdaság mai lapszámában megjelent interjúban. A bankvezér szerint minden, a nem fizető adósok állami védelméről szóló megszólalás csökkenti a fizetési hajlandóságot. Nagyon alaposan kell végiggondolni azt, milyen tényleges segítségre van szüksége az adósoknak - mondta.

A devizahitelezés megszüntetését nem tartja szerencsésnek, az euró alapú hitelezésnek szerinte van racionalitása Magyarországon, amely elvileg az eurózóna felé tart, s ahol a forintforrások szektorszinten elég szűkösnek tekinthetők.

Csányi reméli, hogy idén tartható lesz a tavalyinál kisebbre tervezett tartalékolási szint. Nem zárta ki, hogy a következő években tartalékok feloldása is javíthat majd az eredményen - például Montenegróban.

Ha az ország kockázati megítélése javul és kedvezőbb pályára áll a növekedés, akkor 2-3 éven belül elképzelhetőenk tartja a vezérigazgató a 20 százalékot meghaladó tőkearányos megtérülést a banknál.

Úgy véli, hogy már akár 2011-ben osztalékfizetési javaslatot terjeszthet az igazgatóság a közgyűlés elé. Nem tettek le a további akvizíciókról sem, mostantól azonban a szűkebb területre koncentráló speciális hitelintézeteket sem zárják ki a lehetséges célpontok közül.

Mint elmondta, az utóbbi időben ígéretes tárgyalások folynak a BÉT osztrák tulajdonosaival, így elképzelhető egy megegyezés a vitás kérdésben a felek között a pestő tőzsde jövőjét illetően.

Csányi szerint a bank jó adottságait és jó teljesítményét előbb-utóbb a piac is visszaigazolja majd, s ekkor nem zárja ki, hogy a korábbi árfolyamcsúcs fölé is drágulhat majd a részvény.

Az interjú teljes terjedelmében a Napi Gazdaság szerdai számában olvasható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bhhhbela, 2010.08.25 19:02

Hogy rohadna meg a rókaszemű.
És mi az annyából? Az eszement mennyiségű céltartalékból?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ORION70, 2010.08.25 10:33

Örülök, hogy Csányi úr megelégelte, hogy 5000.-Ft alatt van az OTP árfolyama.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html