Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A bankvezető egy hallgatói kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy sok mindent kellene tudni, ahhoz, hogy mikor mehet ismét 7 ezer forint fölé a részvény árfolyama. Ezek között kiemelte, miként alakulnak a világ tőzsdeindexei és hogy alakulnak a magyar gazdaság mutatószámai.

Nyilvánvaló, hogy a bankadó a következő egy-két évben, idén és a jövő évben nem használ a tőkére vetített megtérülésnek, de Csányi abban bízik, hogy ha Magyarországon és azokban az országokban, ahol az OTP jelen van, kedvezően alakul a makrogazdaság helyzete, akkor ez hamarosan bekövetkezhet. Már csak azért is, mert szerencsére Magyarország nemcsak a magyar gazdaságtól függ, hanem több más ország gazdaságától is, és úgy tűnik, hogy az a veszélyzóna, ami fenyegetett bennünket Ukrajna részéről az elmúlt, és az ukrán bank jövedelmezősége javul, az orosz bank kiemelkedően teljesít.
 
A bolgár nehézségek ellenére az ottani bank továbbra is jó eredményt hoz, tehát a több lábon állás várhatóan a következő hetekben-hónapokban valóban előnyt jelent majd az OTP tőzsdei befektetői megítélésénél - tette hozzá a bankvezető.

Csányi beszélt arról is, hogy az ország talpraállásához megfelelő forint árfolyamra lenne szükség, ami szerinte 270-265 forint között lenne a helyén. Ezen a szinten ugyanis az export is működhet, és a devizahitelesek számára sem jelent elviselhetetlen terhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!