Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az OTP Bank eddig saját tőkéből fizette az akvizíciókat, a társaság látókörünkben lévő hitelintézetek megvásárlásához is elegendő teret biztosítana az OTP Bank saját tőkehelyzete. "De ha előkerülne egy olyan célpont, amely hosszú távon jelentős megtérüléssel kecsegtetne, és a tranzakció további tőkebevonást igényelne, nem zárkóznánk el ettől" - mondta a lapnak a bankvezér.

Csányi Sándor szerint az OTP-részvény többet ér, mint amennyiért most jegyzik a tőzsdén. Az árfolyamra az általános tőkepiaci hangulat mellett befolyással van rá a bankszektor összképe, azon túl pedig a régió és Magyarország megítélése, s csak ezután az OTP-csoport eredményessége. Úgy véli, ha továbbra is jó teljesítményt nyújt a bank, gyors felpattanás következhet a részvény árfolyamában.

A járványhelyzetről és a bank székházának kihasználtságáról azt mondta:

Kedden engedélyeztem, hogy az OTP Bank alkalmazottainak kétharmada otthonról dolgozzon, pedig nem vagyok nagy híve a home office-nak. De a Covid-rizikót egyértelműen minimalizálni kell, rendszeresen tesztelünk, eddig a kollégák egy ezrelékének lett pozitív a tesztje. Az új székházat szakaszosan vesszük majd használatba, ha tartós marad az otthoni munkavégzés, akkor az épületegyüttes egy részét akár ki is tudjuk adni piaci bérlőknek.

Csányi Sándor az OTP vezetése mellett a Mol alelnöki posztját is betölti, az olajcég helyzetét firtató kérdésre azt mondta, alapvetően nincs probléma a Mol teljesítményével. Szerinte az olajszektorral kapcsolatos befektetői attitűd változott meg jelentősen, sokan elfordultak az ágazattól. Úgy véli, hogy a Mol-papírok is jelentős alulértékeltséggel forognak a tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!