Csányi szerint öt bank távozhat Magyarországról

Az OTP Bank annak a sokknak is ellenállna, ha az orosz-ukrán konfliktus elmélyülne, a bank stabil maradna - nyilatkozta Csányi Sándor. A bankvezér szerint a magyarországi bankpiacról középtávon 4-5 pénzintézet is távozhat.
Napi.hu, 2014. április 24. csütörtök, 15:37
Fotó: Napi.hu

A jelenlegi helyzetben nem lesz könnyű az ukrán OTP-nek profitot elérni idén - idézte az OTP elnök vezérigazgatóját a Portfolio.hu. Az ukrán helyzet ellenére az orosz OTP valószínűleg még így is nyereséges lesz, az ottani céltartalékolás jelentősen csökkenhet.

A hazai helyzetről szólva Csányi elmondta, hogy a céltartalékolás csökkenéséből és a vállalati hitelezés 10 százalék feletti bővüléséből profitálhat a bank. Csányi nem lenne meglepődve, ha a magyar kormány olyan intézkedéseket hozna, amelyek negatívan érintenék a bankokat, ezek mértéke azonban jóval alacsonyabb lehet, mint a végtörlesztésé.

A magyarországi bankpiac konszolidációja tovább tart, mint amire korábban számítani lehetett, de az a 4-5 bank, amelyről azt pletykálták, hogy elhagyja Magyarországot, középtávon valószínűleg ki is vonul majd az országból - véli a bankvezér.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Haynau, 2014.04.24 19:31

@Tomi31: Nagyon egyetertek az analizalasoddal. Putyin annyira feltuzelte a ruszki nemzeti hullamot, a ruszkik nacionalista szamitasait, elvarasait, hogy mar nem lephet vissza, nem hozhat logikus (eszszeru) lepeseket. Mindent megtesz mald hogy ahogy a nyugati mediak irjak ne vesitsen tekintelyt, vagyis hogy elkerulje a "loosing face"-t. A magyar naci seggnyaloi is most azert fognak aggodni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.04.24 17:59

..nem baj ,lehet menni ,majd lesz magyar ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tomi31, 2014.04.24 17:30

@Haynau: Az OTP stabil maradna? Csak Csanyi alomvilagaban. Ha az ukran helyzet elmergesedik akkor egy 3 ezres kurzus nagyon is lehetseges. Az OTP reszvenyek 85%-at amugy is kulfoldiek birtokoljak. Ha azok azt a piacra dobjak akkor az OTP kurzus osszeszarja magat.

Sajnos ebben egyet értek veled.. Ez a helyzet sokkal nagyobb sokkot és károkat fog hozni mint amit sejteni lehet.. Ebből mi nem fogunk profitálni az biztos.. bár én azt is kétlem hogy bárki más profitálna, ez a harc a büszkeségről szól az oroszok szempontjából, az USA részéről a veszély az, hogy mások is megszegi a nemzetközi egyezményeket, illetve az oroszok többet is felrúgnak.. Az oroszok már nem logika szerint jásznak következmények nem igaz nem érdekli őket, de olyan helyzetbe vannak egyszerűen nem tudnak anélkül vissza lépni hogy ezt az USA lépése is követné.. Ügyesen kell Putyinnak taktikáznia, hogy népszerűsége, és oroszos ő általa vélt tisztelete nem csorbuljon a nemzetközi színtéren.. Óvatosabbnak tűnik most, de nehezen tudja tompítani a károkat.. és ezt nem feltétlen csak gazdasági szempontból értem.. én a békés rendezésre egyre kevesebb esélyt látok.. és a folyamatos fenyegetőzések sem segítenek egyik oldalon sem.. ráadásul a média is kiforgat mindent ami kiforgatható.. és még lehetne sorolni..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Haynau, 2014.04.24 17:18

Az OTP stabil maradna? Csak Csanyi alomvilagaban. Ha az ukran helyzet elmergesedik akkor egy 3 ezres kurzus nagyon is lehetseges. Az OTP reszvenyek 85%-at amugy is kulfoldiek birtokoljak. Ha azok azt a piacra dobjak akkor az OTP kurzus osszeszarja magat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html