Csányi újra beszólt Lázárnak

Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés az uniós százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani - nyilatkozta Csányi Sándor az OTP közgyűlése után.
Napi.hu, 2015. április 17. péntek, 13:46
Fotó: Napi.hu

Az OTP közgyűlését követő sajtótájékoztatón Csányi Sándor kérdésekre válaszolva elmondta, hogy miért tartja igazságtalannak, hogyha a tisztességes bankok állják a tisztességtelenek károkozásának számláját. Szerinte ez ugyanis úgy néz ki, mintha egy nem biztosított autóval okozott baleset után, plusz egyhavi biztosítás befizetésével minden autóstól megkapná az új autó árát. A biztosítási összeg utólagos fölemelése 30 millióra tisztességtelen. Az OBA és a Beva összevonását nem elemezte a bank, de Csányi személy szerint szívesebben látná külön a két intézményt.

Az uniós pénzek terén nem tartom szerencsésnek - mondta Csányi -, hogy az a Miniszterelnökség alá tartozik. Ismerik a véleményemet Lázár Jánosról. Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés a százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani - tette hozzá.

Ha a bankadó alapja a 2014 év végi mérlegfőösszegük lesz, akkor az OTP, amely folyamatosan növelte a hitelkihelyezését, rosszabbul jár, mint az, aki zsugorodott. Ezt igazságtalannak érzem - mondta Csányi, de hangsúlyozta, hogy a kormány, az EBRD és az Erste közötti háromoldalú megállapodás részleteit nem ismeri.

Várhatóan májusban veszi meg a következő kis bankot az OTP, egy olyan országban, ahol középméretű bankkal már jelen van - mondta el Wolf László vezérigazgató-helyettes.

Szóba került a Quaestor ügye, az, hogy Csányi éveken át együtt dolgozott Tarsoly Csabával. Csányi elmondta, 2010-ben a profi klubok jelölték Tarsolyt, nem ő választotta. Az elnőkségben aktív volt, a futball érdekében sokat tett, ami persze nincs összefüggésben egyéb tevékenységeével. De a Quaestort szakmai körökben mindig körüllengte bizonyos gyanú...

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy még nem eldöntött, mekkora bankkal marad jelen az OTP Oroszországban. A hitelkártya-értékesítéseket leállították, jelentős költségcsökkentéseket hajt végre a bank. Ukrajnában a két keleti régióban nincs üzleti tevékenység, ezen kinnlevőségekre száz százalékos céltartalékot képeztek. Amennyiben beindul a normál gazdasági működés, sor kerülhet tartalék feloldására. Ám, ha a legrosszabb, egy formális ukrán államcsőd jön, akkor az önmagában nem jelentene további veszteséget, sőt, ha ez fenntarthatóvá tenné az ukrán gazdaság működését, akkor az még pozitív is lehet.

A befektetett tőkét jórészt leírta az OTP, de a csoport 140 millió dollárral és húsz milliárd forinttal finanszírozza az ukrán leányt. Szélsőséges esetben ez lehet a teljes veszteségünk, de a jelek szerint kicsi a kockázata a szélsőséges szcenáriónak - mondta a Napi.hu kérdésére Bencsik László vezérigazgató-helyettes.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megfigyelt, 2015.04.19 14:24

@bozsik47: Az országnak a Lázár édesapja okozott nagy problémát,az ország jobban járt volna ha kisszéket csinált volna helyette.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2015.04.18 22:32

@megfigyelt:
Akkor hagytam el Mo-t és azóta se néztem felé, amikor azt mondta a haverom, hogy értsem meg, 2010 óta nem úgy működnek a dolgok, ahogyan korábban.

Miért nem???? Mert egyszemélyes vezetés lett és mindenért fizetni kell. Orbán mindenkitől elvesz mindent.

Akkor köptem egyet és azt mondtam - ezzel az emberrel golyó fog végezni, de én azt már nem várom meg és leléptem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2015.04.18 21:16

@megfigyelt: HELYESBÍTÉS----az 1949-es VIT-en
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2015.04.17 23:26

T. @matura: Az előző Orbán kormány idején egy volt államtitkár haverom megfedtem,hogy lehetett olyan egykulcsos adót létre hozni ami okozott évi 500 milliárdos hiányt és a bruttó 225 000 ft vagy az azalatt keresők nettóját csökkentette és a kettőt együtt átirányította a saját és a felső tízezer zsebébe.
Elmagyarázta a döntési mechanizmust,akkor értettem meg az egyszemélyes vezetés jelentőségét,pedig már a harmadik DIKTATÚRÁBAN élek, nem érdem a kor ,de én már az 1948-as VIT-en részt vettem és emlékszem a RÁKOSI diktatúrára.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2015.04.17 21:20

@matura: orbániában nem szakemberek vezetnek, hanem autokratikus vezetés van... ami csak egyszemélyi lehet...

Viszont újra lettek válaztva. Csak elfogyott a tartalék, civakodnak a koncon is, így dőlnek ki a csontvázak...

Apropó csontvázak: jobberek! Milyen emútnyócévi csontvázak kerültek elő 2010 óta a szekrényekből?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html