Csata után erősebb a forint

Gyengülés után erősödött a forint.
NAPI Online, 2007. október 4. csütörtök, 14:23
Fotó:

Az euró kurzusa a tegnapi 251,50 forint körüli szintről első körben 252,50 forintig szaladt. A magyar fizetőeszköz a török líra komolyabb gyengülése, illetve a dollár euróhoz mért erősödése miatt került lejtőre. Később a korábbi napokhoz képest izgalmasabban alakult a helyzet: az euró jegyzése tesztelte a 253 forintos szintet, devizakereskedők beszámolója szerint "itt komoly csata" folyt, ami a forint erősödésére játszó befektetők győzelmével zárult. Így az eurókurzus 252,20 forintig gyengült, majd 252,50 forintra korrigált. A kora délutáni ECB-döntés nem okozott meglepetést, a jegybankárok a széles körben várt tartás mellett határoztak, ezért a lépés nem is okozott felfordulást a piackon. A dollár árfolyama 179 forint körül járt délután, míg reggel e határ felett jegyezték az amerikai devizát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK