Csekély esés a tengerentúlon

Mindhárom jelentősebb amerikai tőzsdeindex némi csökkenéssel zárt pénteken. A Standard & Poor's 500 1,2 százalékkal, 1188 pontra csökkent, ami 0,1 százlékkal alacsonyabb az csütörtöki záróértéknél. A Dow Jones Industrial Average 0,09 százalékkal, 10 543, pontra, a technológiai szektor mutatója, a Nasdaq pedig 0,94 ponttal, 0,04 százalékkal, 2128,07 pontra esett.
Csernátony Csaba, 2004. december 13. hétfő, 08:04
Fotó:

A tengerentúlon a makrohírek kiegyensúlyozták egymást: rossz hír volt ugyan a nagykereskedelmi árak váratlan megugrása, ám ezt ellensúlyozta a meglepetésre felfelé mozduló fogyasztói bizalmi index. A mutatók így is sorban a hatodik hetet zárták emelkedéssel. A Dow Jones kosarának legjobban teljesítő tagja a General Electric lett, miután a cég 10 százalékkal megemelte éves osztalékát. Röviddel a bejelentés után az SBC Communications is hangot adott hasonló elhatározásának. A mostani hét valószínűleg csendesen kezdődik, mivel a Fed szerdai üléséig, ahol várhatóan megemelik az alapkamatot, a befektetők várhatóan kivárásra játszanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK