Csendben erősödget a forint

Komolyabb izgalmak nélkül telt a hétfő délelőtt a forintpiacon.
NAPI, 2011. december 19. hétfő, 11:34
Fotó: Napi.hu

Rossz hírek hiányában a forint csendben erősödget, nem történik semmi jelentős a devizapiacon - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank kereskedője. Az eurót késő délelőtt 303,80, a dollárt 233,10, a svájci frankot pedig 249,20 forinton jegyezték.

A piac a jegybank monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülésére vár, amelyen az elemzők várakozásai szerint 50 bázisponttal emelkedhet az alapkamat - mondta.Ezzel együtt elképzelhető, hogy más döntés születik. Bár az új tanácstagok eddig a jelek szerint meglehetősen jól betagozódtak, azonban Simor András jegybankelnök múlt heti nyilatkozata éles törést jelezhet piaci vélemények szerint, ami akár a valószínűsített kamatemelés "visszanyomását", elmaradását is maga után vonhatja esetleg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK