Viszonylag csendesen indult a hét a devizapiacon, jelenleg nagyobb új sztori nem befolyásolja a kereskedés irányát - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank trédere. Az euró forintjegyzése 285 alá nem nagyon merészkedett be eddig, és a kereskedő szerint e szint körül alakulhat a következőkben is az árfolyam.

Délelőtt fél tizenegy körül az euróért valamivel kevesebb mint 285 forintot kértek, míg a dollár 223,50, a svájci frank pedig 236 forinton tartózkodott. Az euró erősödését a dollárral szemben az 1,28-as szint egyelőre megfogta, az európai közös deviza egységét 1,2780 dolláron jegyezték.

A hétfői napon nem várható sok, a kereskedést befolyásoló hír és adat - persze a magyar költségvetéssel és az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban esetlegesen napvilágot látó információk és értesülések hatást gyakorolhatnak az árfolyamokra - az európai válság fejleményei mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!