Csütörtök reggel kisebb mértékben gyengült a forint az euróval szemben, az eurót 262 forint körül adták, de később korrigált az árfolyam, és tíz óra előtt az euró árfolyama 261,50 forint körül állt - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci tradere.

A szerdai jelentős forgalom után a jelek szerint csütörtökön nem lesznek nagy izgalmak és forgalom, bár a Görögországgal kapcsolatos hírek több életet lehelhetnek a piacba. Az üzletkötő egyébiránt csendesebb napra számít a szerdainál.

Délelőtt tíz óra körül az eurót 261,50, a dollárt 191,20, a svájci frankot pedig 180,70 forintért adták. A zloty továbbra is lemaradóban van a magyar devizához képest, a lengyel deviza egységéért 67,50 forintot kértek a piacon.

A svájci frank tovább erősödött az euróval szemben, az euró/frank árfolyam beesett 1,45 alá, így a frank ellentartott forint erősödésének és a frank forintjegyzésében nemigen érvényesült a magyar deviza erősödése - mondta el Ruzsonyi Ákos.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!