A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest - írja az MTI.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az Egyesült Államokban Martin Luther King napja miatt nem kereskedtek, ami rányomta a bélyegét az európai tőzsdékre mind a volumen, mind a mozgás szempontjából.

Az európai hangulat pozitív volt, a magyar részvényindex az alacsony forgalom ellenére erősödött. A vezető részvényeket mozgató vállalati hírek nem érkeztek, így azok az általános jó hangulatnak köszönhetően erősödtek. A legnagyobb mozgás az OTP-nél volt látható, a papír 14 ezer forint felett zárt - tette hozzá.

A Mol 26 forinttal, 1,10 százalékkal 2380 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 280 forinttal, 2,02 százalékkal 14 120 forintra nőtt, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,01 százalékkal 400 forintra emelkedett, forgalma 128,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,32 százalékkal 7950 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3758,69 ponton zárt hétfőn, ez 5,56 pontos, 0,15 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!