A Mol 28 forinttal, 0,95 százalékkal 2990 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 0,63 százalékkal 10 370 forintra nőtt, forgalmuk 1,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,62 százalékkal 479 forintra csökkent, forgalma 129,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 97 forinttal, 1,44 százalékkal 6628 forintra esett, forgalmuk 862,5 millió forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 5,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.
Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1 csatornán elmondta, a magyar tőzsdének sikerült egy kisebb pluszt összehoznia. A Molnál és az OTP-nél további javulást lehetett látni, a Richter és a Magyar Telekom azonban nem teljesített jól.

A forgalom nem volt nagy, ami elsősorban azzal magyarázható, hogy az amerikai befektetők a Kolumbusz-nap miatt távol maradtak a piacoktól. Emiatt Európában sehol nincs igazán nagy forgalom - tette hozzá.

Az elemző megemlítette, hogy a katalán-üggyel kapcsolatban több információ érkezett, amelyek szerint kedden súlyos bejelentések is jöhetnek, amelyek komoly következményekkel járhatnak. Emiatt a részvénypiacokon sem biztos, hogy túlságosan előre pozíciókat vennének fel a befektetők. Amerikában a héten elindul a gyorsjelentési szezon, ami szintén jobban megmozgathatja majd a részvénypiacokat.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!