Csendes emelkedéssel zárt Budapest

A nyitás esését emelkedés váltotta, majd a nap jó részét jellemző oldalazás után a borongós amerikai hangulatra a BUX is megbicsaklott, ám a mutató a kereskedés végére visszakapaszkodva nemzetközi társait felülteljesítve 0,74 százalékos pluszban 17 309 ponton zárt.
NAPI, 2012. július 11. szerda, 17:26
Fotó: Napi.hu

A forgalom ezúttal is igencsak nyáriasan alakult, összesen alig 6 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok a pesti parketten.

A blue chipek közül az OTP bizonyult sereghajtónak, a bankpapír külföldi szektortársaihoz hasonlóan eséssel kezdte a napot, mélypontját délután 3393 forinton ütötte a jegyzés, ám a záró szakasz felkötésének köszönhetően végül hátránya 0,55 százalékra mérséklődött, így 3450 forinton búcsúztatta a napot.

A legjobb teljesítményt a Telekom mutatta, az osztalékpapír 1,6 százalékkal 442 forintra javított, igaz, érdemi forgalom nélkül. A Mol az olaj emelkedésével párhuzamosan 1,5 százalékkal 16 790 forintra erősödött. A Richter részvényeire 0,9 százalékkal keddi záróértékük fölött, kereken 37 000 forinton születtek az utolsó kötések. Szektortársa, az Egis viszont az elmúlt időszak stabil emelkedése után kissé kifulladt, az eséstől csak a zárás felkötése mentette meg, így végül beragadt előző, 15 290 forintos záróértékén.

Az érdemi forgalmat mutató kispapírok közül a E-Star a keddi felpattanás folytatásaként reggel még 872 forintig menetelt, ám az optimizmus korán megbicsaklott, így a részvény végül alig két forinttal napi mélypontja felett 777 forinton végzett, ami 7,5 százalékos zuhanást jelentett. Az EST Media ellenben folytatta rallyját, limittel - ez esetében három forintot jelent - 27 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK