Csendes erősödéssel nyitott a forint

A péntek délutáni árfolyamánál erősebben kezdte a hetet a forint a devizapiacon, a tengerentúli piaci szünnap miatt a kereskedő csendes napra számít.
NAPI, 2009. szeptember 7. hétfő, 10:13

A magyar deviza csendes erősödéssel nyitott hétfőn, délelőtt 10 óra előtt egy euró 271,80/95 forintot ért. A forint a zlotyt követve és a részvénypiacokon is tapasztalható hangulatjavulással összhangban tudott erősíteni, de elsősorban az egyesült államokbeli ünnepnap miatt csendes napra számít Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank piaci szakértője.

A kereskedő szerint a Valutaalap délután 3 órakor kezdődő sajtótájékoztatóján vélhetőleg nem hangzik el olyan dolog, ami jelentősen befolyásolná a devizapiacot, és a 17 órakor várható áht-adat is csak akkor hathat a forintra, ha egy a várttól markánsan eltérő számot publikál a pénzügy.

Ruzsonyi Ákos hétfőn a 271,50 és 273 forint közötti sávban várja az eurót. Délelőtt 10 óra előtt nem sokkal egy dollár 189,50/70, egy svájci frank pedig 179,25/40 forintot ért.

Amennyiben váratlan fordulat nem történik a globális piaci hangulatban akkor 270-ig is erősödhet a hazai deviza a nap végére - véli Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője. Alapvetően a 270-274-es sávban való ingadozást tartjuk a legvalószínűbbnek. A kockázatvállalási kedv átmeneti erősödését jelzi, hogy az euró/dollár 1,4340-ig és az euró/jen 133,50-ig emelkedett - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK