Bár az európai hangulatindex nem lett túl fényes a bankszektor szempontjából kedvező hír volt a meglepően magas Raiffeisen profit. Az európai börzék így a viszonylag ingerszegény hangulatban inkább az emelkedés mellett döntöttek, amit követett a magyar piac is, igaz napközben azért voltak kisebb döccenők. A BUX végül sikeresen megkapaszkodott 22 000 pont felett, miután 0,8 százalékkal 22103 pontra emelkedett az index. A decemberi BUX lejárat csupán 0,3 százalékkal növekedett, ez azonban nem csoda, hiszen múlt hét pénteken jóval túlszárnyalta az indexet. A decemberi lejárat értéke így 22 498 pont lett május utolsó napján. A vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az OTP például nem tudta megtartani magát 5800 forint felett, pedig a nap jelentős részében e szint környékén forgott. A 6 milliárd forint alatti napi forgalom mellett ugyanakkor csupán 5 forintot tudott drágulni a részvény, ami 5780 forintos záró árat jelentett. A Richter ugyanakkor jelentősebbet esett, a 1,5 százalékos csökkenés eredményeként ugyanis 41 355 forintig esett vissza az ára. Ezzel teljesen ellentétesen 2,6 százalékkal drágult a Magyar Telekom, amelyet a kisebb hozamemelkedés sem zavart. A Telekom árfolyama így 699 forintra emelkedett zárásra. Ettől alig elmaradva 2,5 százalékkal drágult a Mol, amelynek lökést adhatott az a hétvégi hír is, hogy az állam már tárgyal az oroszok kezében lévő csomag megvételéről. Mindenesetre az árfolyam 18 350 forintra tudott emelkedni. A gyógyszergyártók rossz napját erősítette az Egis is, amely 1 százalékkal csúszott le 19 595 forintra. A nyereséges negyedévről számot adó AAA Autó 185 forinton stagnált, a befektetők így a céghez hasonlóan óvatosak maradtak a cég kilátásait tekintve.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!