Lassan indult a nap a bankközi devizapiacon: az euró 251,55/75 forinton nyitott (a hazai fizetőeszköz a sávközéptől számított 10,95-10,85 százalékon állt), s egész délelőtt ott is időzött. A kora délutáni órákban aztán óvatosan megindult az erősödés, s három óra után 250,80 forinton is megfordult az árfolyam, mindezt érdemi forgalom nélkül. Az euró öt óra körül 251,20 forinton forgott, míg a dollár, mely 205 és 206 forint közt ingadozott a nap folyamán, 205,65 forintot ért. A forgalom a nemzetközi piacokhoz hasonlóan a forintszekcióban is meglehetősen lagymatag volt, s az ING Bank üzletkötője, Kolba Miklós szerint a héten annak ellenére sem várható különösebb mozgás a piacon, hogy holnap napvilágot lát az első negyedéves magyar GDP-adat, holnapután pedig az ipari termelői árak áprilisi alakulásáról számol be a KSH.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!