A gyógyszergyár április 28-i éves rendes közgyűlésén egyöntetűen megszavazták, hogy Cserháti az igazgatóság tagja legyen, megbízatása három évre szól, idézi a közgyűlés jegyzőkönyvét a portál.

Cserháti Péter megbízatását az Emmi közleménye szerint azért szüntette meg Kásler Miklós, emberi erőforrásminiszter, mert az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) a járványügyi veszélyhelyzetben nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre.

Április 15-re több mint 200 ágyat kellett volna szabaddá tenni, a határidőre ennek a tizedét sem ígérte a főigazgató az Emmi közleménye szerint.

A kórház nyílt levélben cáfolta Kásler állítását, azt írták, hogy Cserháti Péter vezetésével az intézet a járvány magyarországi megjelenése óta heroikus küzdelmet folytatott, az Operatív Törzs és a Nemzeti Népegészségügyi Központ minisztérium által jóváhagyott  utasításait rendre azonnal végrehajtották és az április 10-én elfogadott ütemtervnek megfelelően 233 ágyat szabadítottak fel 2020 április 15-re.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!