Csődeljárás indult az Est Média-csoportban

Csődeljárás kért az Est Média Nyrt. egyik leányvállalata, az EMG Médiacsoport Kft. - jelentette be az Est Média Nyrt. a BÉT honlapján.
Deák Bálint, 2013. március 11. hétfő, 10:03
Fotó: Napi.hu

A bejelentés szerint azonban az Est cégcsoportban operatív szerepet már nem játszó EMG Médiacsoport Kft. legnagyobb hitelezője maga a tulajdonos Est Media Nyrt., amelynek médiatevékenységét a lépés nem érinti.  Az Est Média cégcsoportnál végrehajtott reorganizációs folyamat végső fázisára ugyanis a csoport média üzletágának egyetlen nagyhitelezője maradt maga az anyacég. amely a milliárdos nagyságrendű követelésével eddig is akár az összeg, akár a nagyságrend tekintetében magasan a média tevékenység legnagyobb finanszírozója volt. A reorganizáció zárószakaszában kiemelt fontosságúvá vált az eszközök olyan új operatív struktúrába rendezése, amely egyaránt biztosítja a média üzletág termékeinek eredményes működését és az anyavállalat tulajdonosi érdekeinek védelme mellett az anyavállalat, mint legnagyobb hitelező érdekeinek képviseletét is - szól a hivatalos közlemény.

Mivel az EMG a kisebb mértékű külső és az anyavállalat felé fennálló lényegesen nagyobb összegű kötelezettségeit nem tudná kifizetni, ezért kellett a csődeljárást elindítani. Az EMG célja ezzel az, hogy a csődeljárás során a hitelezőivel csődegyezséget kössön, biztosítva ezzel további működését. Az Est Media mind tulajdonosként, mind hitelezőként támogatni fogja ezt a célkitűzést. (Az előzetes számítások szerint mind a biztosított, mind a nem biztosított követelések kategóriájában az Est Media cégcsoport rendelkezik a hitelezői követelések túlnyomó többségével.)

Figyelemmel arra, hogy az EMG 2011 közepétől kezdődően egyre csökkenő mértékben vett részt a cégcsoport Média Üzletágának operatív működésében, a cégnél indult csődeljárásnak az Est Media lapkiadási és egyéb médiatevékenységére nincsen kihatása - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK