A félvezető-ipari papíroktól mindenki szabadulni próbált, miután a számítógépekben használatos memóriachipek második legnagyobb gyártója, a Micron Technology a vártnál jóval nagyobb veszteségről számolt be, miközben a piac nyugtalanul várta az Oracle eredményadatait. A pénzügyi szektor szintén a vesztes oldalt erősítette, alapvetően amiatt, hogy a tetemes adósságot felhalmozó Conseco, a New York-i tőzsdéről már korábban törölt cég csődvédelemért folyamodott, s ezzel az amerikai csőd-toplistán - a WorldCom és az Enron mögött - megszerezte a bronzérmet. Nem erősítette éppen a vételi kedvet a Bank of New York sem, a hitelintézet a negyedik negyedévben részvényenként 14-15 cent nyereségre számít, ami az elemzők által várt szint mindössze harmada. A pesszimista hangulaton a Bear Stearns brókercég vártnál jobb eredménye sem javított, a befektetők a nagy versenytársak ma napvilágot látó gyorsjelentései miatt szorongtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!