Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Est Media korábban arról tájékoztatta részvényeseit, hogy januárban kerül erre sor. A módosítás a csődeljárás jelentős adminisztrációs terhe miatt történt. A 2016. október 28-i közzétételben írtak, az időpont módosításától eltekintve, változatlanul irányadóak a társaság tervezett lépéseit illetően.

Az Est Media - amelyet a BÉT korábban szankcióval is sújtott - igazgatósága 2016. október 28-án jelentette be, hogy a 2016. július 29-i rendkívüli közgyűlésen kapott felhatalmazás alapján kezdeményezi a társaság csődeljárásának megindítását.

A közgyűlési felhatalmazás alapján az igazgatóság a társaság tulajdonában lévő, EM 2024 saját kötvények értékesítésére és későbbi visszavásárlására vagy visszavásárolhatóságára vonatkozóan olyan ügyletet köthet, amely olyan mértékű - mintegy 800 millió forintos - egyszeri nyereséggel jár, amely rendezné a társaság saját tőke helyzetét. Ilyen ügylet azonban nem jött létre, és tőkebefektetőt sem tudtak bevonni, ezért határoztak a csődeljárás megindításáról. A társaság olyan csődegyezséget kíván előterjeszteni, amely egyúttal a sajáttőke-helyzetet is megfelelően rendezi.

Az igazgatóság a csődeljárás iránti kérelem benyújtásáig sem szünteti be a tárgyalásokat a tőkehelyzet rendezését eredményező ügylet létrehozásáról, és amennyiben ezen tárgyalások mégis eredményre vezetnek, az igazgatóság nem nyújtja be a csődeljárás iránti kérelmet - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!