BUX
38643

Csődöt jelent az Est Media

Az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. februárban nyújtja be a csődeljárás iránti kérelmet a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be a társaság kedden, a BÉT honlapján.

Szász Péter, 2017. január 31. kedd, 19:45

Az Est Media korábban arról tájékoztatta részvényeseit, hogy januárban kerül erre sor. A módosítás a csődeljárás jelentős adminisztrációs terhe miatt történt. A 2016. október 28-i közzétételben írtak, az időpont módosításától eltekintve, változatlanul irányadóak a társaság tervezett lépéseit illetően.

Az Est Media - amelyet a BÉT korábban szankcióval is sújtott - igazgatósága 2016. október 28-án jelentette be, hogy a 2016. július 29-i rendkívüli közgyűlésen kapott felhatalmazás alapján kezdeményezi a társaság csődeljárásának megindítását.

A közgyűlési felhatalmazás alapján az igazgatóság a társaság tulajdonában lévő, EM 2024 saját kötvények értékesítésére és későbbi visszavásárlására vagy visszavásárolhatóságára vonatkozóan olyan ügyletet köthet, amely olyan mértékű - mintegy 800 millió forintos - egyszeri nyereséggel jár, amely rendezné a társaság saját tőke helyzetét. Ilyen ügylet azonban nem jött létre, és tőkebefektetőt sem tudtak bevonni, ezért határoztak a csődeljárás megindításáról. A társaság olyan csődegyezséget kíván előterjeszteni, amely egyúttal a sajáttőke-helyzetet is megfelelően rendezi.

Az igazgatóság a csődeljárás iránti kérelem benyújtásáig sem szünteti be a tárgyalásokat a tőkehelyzet rendezését eredményező ügylet létrehozásáról, és amennyiben ezen tárgyalások mégis eredményre vezetnek, az igazgatóság nem nyújtja be a csődeljárás iránti kérelmet - írja az MTI.