Csökken a német munkanélküliség

A német munkanélküliek száma májusban négymillió alá süllyedt, ez évben először - írta az e kérdésben rendszerint jólértesült Bild. A munkanélküliek aránya 9,7 százalékról 9,5 százalékra csökkent.
NAPI, 2002. június 7. péntek, 08:00

A 77 600 fős mérséklődés - amelynek nyomán még mindig 3,946 millió a regisztrált állástalan - kicsit kisebb a vártnál, de így is örömhír az őszi választásokra készülő Gerhard Schröder kancellár számára, aki a foglalkoztatottság kérdését állítota kampánya középpontjába. A szociáldemokrata politikus tavaly azt ígérte, hogy az idén 3,5 millióra szorítják le a munkanélküliek számát.
A hivatalos adatot ma teszi közzé a szövetségi munkaügyi hivatal.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK