A pénteki kereskedés 9 órai kezdete előtt mintegy másfél órával az elemzők azt várták, hogy a londoni FTSE-100 0,7 százalékos, a frankfurti DAX-30 index ugyancsak 0,7 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 1,2 százalékos mínuszban kezd.

Csütörtökön a londoni FTSE 0,27 százalékos emelkedéssel, a frankfurti DAX 0,10 százalékos növekedéssel, a párizsi CAC 0,44 százalékos gyengüléssel zárt.

Elemzők szerint a kezdeti gyengülést az okozza, hogy több amerikai cég, így például az Apple gyenge negyedéves eredményeket ismertetett. A bizonytalanságot erősíti, hogy péntek délután hozzák nyilvánosságra az amerikai gazdaság harmadik negyedévi alakulására vonatkozó első becslést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!