Csökkenéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Csökkenéssel nyitottak pénteken a vezető nyugat-európai tőzsdék, amelyek közül csütörtökön csak Londonban volt kereskedés.
MTI-Eco, 2014. május 2. péntek, 09:33
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 index 0,09 százalék, a frankfurti DAX 0,06 százalék, a párizsi 0,50 százalék mínuszban állt a pénteki kereskedés első perceiben.

Csütörtökön a londoni FTSE 0,43 százalék pluszban zárt. Szerdán a frankfurti DAX 0,20 százalék emelkedéssel, a párizsi börze CAC indexe 0,23 százalék csökkenéssel fejezte be a napot keddhez képest.

Pénteken 9 órakor az euró árfolyama 1,3857 dollár volt a csütörtök késő esti 1,3868 dollár után.

A londoni tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 17 cent emelkedéssel 107,93 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK