Csökkenéssel zártak az ázsiai piacok

Mínuszban zártak a vezető ázsiai börzék pénteken a befektetőknek a csalódottságára, miután a csütörtökön ismertetetteknél hathatósabb gazdaságélénkítő intézkedéseket vártak az Európai Központi Banktól.
MTI-Eco, 2015. december 4. péntek, 08:50
Fotó: Reuters

Tokióban a Nikkei-225 index szeptember vége óta legnagyobb mértékben, 2,18 százalékkal gyengült és három hete legalacsonyabb szinten, 19 504,48 ponton zárt. A Nikkei a héten 1,9 százalékkal gyengült, hat hét erősödés után először zárt heti veszteséggel.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,99 százalékkal, az ausztrál 1,46 százalékkal, a tajvani 0,68 százalékkal gyengült a hét utolsó kereskedési napján.

A hongkongi tőzsde fő mutatója 1,13 százalékos, a sanghaji börze 1,7 százalékos mínuszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK