Csökkenéssel zártak az ázsiai piacok

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai börzék pénteken, a még nyitva tartó tőzsdék mutatói is a csütörtöki záróérték alatt mozogtak. Ausztrália viszont szerényen emelkedett.
MTI-Eco, 2015. december 18. péntek, 08:25
Fotó: Reuters

Tokióban a Nikkei-225 index 1,90 százalékkal, 18 986,80 pontra süllyedt. A mutató a héten összességében 1,3 százalékkal gyengült.

A tőzsdemutató 0,2 százalékos mínuszban indított, majd volt egy pillanat, amikor 2,7 százalékos pluszban is állt a japán jegybanknak arra a bejelentésére, hogy fenntartja gazdaságélénkítő programját. Elemzők szerint a Nikkei azért zárt gyengüléssel, mert a befektetők újabb gazdaságélénkítő intézkedéseket vártak a jegybanktól.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,13 százalékkal gyengült, az ausztrál 0,09 százalékkal erősödött, a tajvani pedig 0,75 százalékkal esett a hét utolsó kereskedési napján.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,06 százalékos, az indiai börze 0,62 százalékos mínuszban állt a csütörtöki záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK