Csökkenhet az olajár

Idén alacsonyabb lesz a Brent átlagára tavalyhoz képest, miközben tovább emelkedik az Egyesült Államok olajtermelése - vélte kedden ismertetett tanulmányában az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA).
MTI-Eco, 2014. január 7. kedd, 19:26
Fotó: Napi.hu

Az intézet előrejelzése szerint az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti átlagára idén 105,42 dollár lesz, négy százalékkal alacsonyabb a tavalyinál, elsősorban amiatt, hogy az OPEC szervezetén kívüli olajtermelő országok olajkínálata meghaladja majd a keresletet.

Az EIA várakozásában az szerepelt továbbá, hogy a folyó első negyedévben a Brent átlagára 107,33 dollár lesz. Kedd este 0,6 százalék drágulással 107,35 dolláron jegyezték a Brent hordóját.

Ugyancsak az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatalától származik az a kedden közölt előrejelzés, hogy az Egyesült Államok napi olajtermelése az idei 8,5 millió hordóról jövőre 9,3 millió hordóra, 43 éve legmagasabb szintre emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK