Csökkenhet az OTP eredménye

A várakozások szerint csökkenő eredményről számolhat majd be az OTP holnapi gyorsjelentésében.
Napi.hu, 2013. november 13. szerda, 13:56
Fotó: Napi.hu

Az elemzők várakozásai szerint romló eredményekről adhat majd számot az OTP Bank holnap hajnalban publikálandó harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A második negyedéves 40,58 milliárd forint után a 18 elemző előrejelzéséből készített konszenzus szerint 38,6 milliárd forintos nettó eredményt tud majd felmutatni a bankcsoport a július-szeptemberi időszakban. A rendkívüli tételektől megtisztított eredmény tekintetében nagyobb lesz a visszaesés, a második negyedév 52,34 milliárd forintja után 38,7 milliárd forintot vár a piac.

Az adózás előtti eredmény 58,3 milliárd forintról 48,4 milliárd forintra eshetett vissza, a nettó kamatbevételek 162,57 milliárd forintról 160,78 milliárd forintra zsugorodhattak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK